+31 (0)519-241436
taal kiezen

Over ons

Faber Bloementransport is een echt familiebedrijf dat eind jaren ’60 is opgericht door Theunis Faber senior. Hij bracht voor zijn eigen bloemenkwekerij zijn snijbloemen naar de veiling in Leeuwarden. Vanwege de gunstige prijzen werd er al snel uitgeweken naar de veiling in Rijnsburg. Collega-kwekers deden vervolgens een beroep op Theunis om ook hun bloemen mee te nemen naar Rijnsburg: een transportbedrijf was geboren! In twintig jaar tijd ontstond er een intensieve lijndienst tussen de verschillende veilingen. Theunis Faber voerde het transport in die jaren vrijwel alleen uit. Zijn vrouw Janny verzorgde vanaf de keukentafel de administratie. 

Overname en verhuizing
In de negentiger jaren traden hun zonen Theun en Jan Wybren toe tot het bedrijf en in 1993 werd een vennootschap opgericht. Zo groeide het bedrijf uit van een eenmanszaak met één vrachtwagen tot een modern en dynamisch transportbedrijf met ruim veertig medewerkers en achttien vrachtwagencombinaties. Sinds 2008 maken Theunis en Janny Faber geen deel meer uit van de vennootschap. Op de achtergrond zijn zij nog wel betrokken bij het bedrijf. Theun en Jan Wybren hebben Faber Bloementransport overgenomen en besturen het bedrijf samen met hun zus Anneke. 

Verhuizing naar Eelde
Na veertig jaar vanuit Oosternijkerk te hebben gewerkt namen de nieuwe eigenaren het besluit om te verhuizen naar Eelde. Aanleiding was de verschuiving van het werkgebied. De bloemenveiling in Eelde werd steeds meer het centrale punt van waar de auto’s vertrokken. Daardoor maakten de chauffeurs vele loze kilometers. Vanaf 2011 was het hele wagenpark al in Eelde gestationeerd en in 2013 is ook het kantoor op het terrein van Bloemenveiling Royal FloraHolland gevestigd. Sindsdien is het bloementransportbedrijf alleen maar meer gegroeid. 

Familiebedrijf
Dat Faber Bloementransport een echt familiebedrijf is, kun je merken doordat mensen hier geen nummer zijn. Persoonlijke aandacht en waardering staan bij ons hoog in het vaandel. Ook delen we veel informatie met ons personeel zodat zij zich betrokken voelen bij het bedrijf.

1 + 1 = 3
Faber Bloementransport wordt gerund door Theun, Anneke en Jan Wybren Faber. Broers en zus, maar toch heel verschillend. We hebben alle drie onze eigen kwaliteiten waardoor één plus één drie wordt. 

Anneke
Anneke is financieel goed onderlegd, houdt van multitasken en is goed in de omgang met het personeel en de zakelijke contacten. 

Jan Wybren
Jan Wybren is de man van het materieel. Hij zorgt ervoor dat het wagenpark er tiptop bij staat. Ook heeft hij oog voor alles wat belangrijk is bij het inkoopproces. 

Theun
Theun treedt meer op de voorgrond. Hij is een echte vertegenwoordiger. Hij kan goed met klanten omgaan en kan als geen ander mensen motiveren.  

Onze grootste drijfveer
Hoe kunnen we onze klanten elke dag tevreden houden en meerwaarde bieden? Dat is onze grootste drijfveer. Het probleem van de klant is ook ons probleem. Wij denken graag met de mensen mee. Zodra de klant belt, proberen wij al een oplossing te verzinnen. Het is soms een hele uitdaging, maar dat maakt ons werk juist zo leuk.